Nu är snart denna jaktsäsongen till ända den har varit ovanligt blöt och blåsig och hittills snöfattig. Så nu får vi istället se fram emot vårens och sommarens utställningar, samt Dreverklubbens lydnadskurs och viltspårprov.

Dreverstämma

Dreverstämma 2017 anordnades av Gävleborgs läns Dreverklubb på Vildmarkshotellet i Järvsö, klubben firade också sitt 60-årsjubileum. En trevlig och gemytlig stämma med ett mycket väl genomfört arrangemang. Skåne var representerat av samtliga 5 delegater. Glädjande är att vi de senaste åren ökat vårt medlemstal, så att vi from. 2018 får skicka 6 delegater till Dreverstämman.

Utställning

På sommar-utställningen i Örkelljunga 2017, ställdes 30 deltagande hundar ut. Domare var Håkan Hedekäll, som alltid mycket pedagogisk och underhållande. Han är duktig på att förklara för oss hundägare, både hundens anatomi, fel och förtjänster.
BIR blev FallaskogensYoggi, ägare Sebastian Holm Sävsjö, och BIM blev SUCH Ekarpsgårdens Sappo I, ägare Moa Jönsson Ryssby. En extra eloge till denna unga tjej, som med bravur visade upp sin vackra hund.

Lydnadskurs

Lydnadskurs hölls i Örkelljunga med Lennart Winqvist som instruktör. Inresset var stort för att medverka, så hundarna delades upp i 2 grupper. Både Hundar och hundägare gjorde stora framsteg och verkade mycket nöjda med kursen. Skånes Dreverklubb subventionerade halva kursavgiften till de 7 dreverägare som slutförde kursen med sin Drever och är medlem i vår klubb. Efter kursens slut bjöd kursledaren Lennart Winqvist på smörgåstårta och delade ut diplom till samtliga deltagare.
From. 2018 subventionerar Skånes Dreverklubb 500:- av kursavgiften till de dreverägare som deltager och sluför kursen med sin drever och som är medlemmar i klubben.

Jakt o Fiskemässa

Jakt o Fiskemässan på Bosjökloster, anordnades på nytt igen 2017. Klubben medverkade genom att informera och visa upp ett antal av våra förnämliga drevrar. Trots ett minskat besökarantal på mässan, var det som vanligt, lika många, som hittade till Skånes Dreverklubb´s monter.

Domaredag

Skånes Dreverklubb anordnade “Domaredag för Drevprov” på Lars Larsson´s marker i Kulhult. Domaredagen var välbesökt av domare från Dreverklubbarna i både Skåne och Blekinge. På denna domaredag släpptes endast en hund ,Q´s Catla, som efter en stund reste en hare, med ett tillräckligt långt drev för att vi skulle kunna bedöma alla egenskaperna.
Hon släpptes ytterligare en gång utan att hon fick upp någon ny hare. Därefter diskuterade och jämförde vi våra bedömningar. Dagen avslutades med korvgrillning och vidare “Dreversnack”.
Tack till Lasse, övriga markägare och jakträttsinnehavare, för en trevlig domaredag.

Utbildningsjakt

Vi deltog även 2017 på utbildningsjakt med Osby Naturbruksgymnasium, på deras marker. Skånes Dreverklubb deltog med 3 dreverekipage, samtliga hundar fick under dagen upp rådjur, en av eleverna fick skjuta ett av djuren. Dreverklubben tackar för utmärkt samarbete och en mycket god lunch.

Drevproven

På drevproven hösten 2017, startade sammanlagt 14 hundar, fördelat på 15 starter. Segrare på “Sösdalaprovet” blev även 2017, Annedals Metta, med I:a + I:a Rå, ägare Lennart Johansson Örkelljunga. Annedals Metta representerar därmed Skåne i SM-uttagningarna även i år. Annedals Metta blev även “Bästa Rå-hund” 2017. “Bästa unghund” blev Bakkeskogens Axxa, äg. Peter o Ida Jönsson Ryssby.

SM

Jönköpings Läns Dreverklubb anordnade uttagning till SM 2017. Skåne representerades av Annedals Metta äg. Lennart Johansson Örkelljunga. Metta gjorde en bra prestation med I + I Rå, hon kom på 9:e plats, tyvärr räckte inte resultatet för att gå vidare till Drever-SM.

Viltspårprov

På 2017 års Viltspårprov som pågått hela året, noterades 71 starter. Därav startade 15 st. på Welsh-Springer-Spanielklubben´s Rasmästerskap, som Skånes Dreverklubb anordnade under ledning av vår mycket engagerade kommissarie Eva Kjällberg.

 

För att spara på både miljön och klubbens ekonomi, ber vi dig som har e-mailadress att skicka ett mail till oss på nedanstående adress, där du skriver ditt namn och postadress, så kan du fortsättningsvis få din information ifrån oss, via e-mail istället.
hemsidan@skanesdreverklubb.se

Vi önskar alla medlemmar en God fortsättning på det nya året!
STORT TACK TILL ALLA VÅRA SPONSORER
Styrelsen Skånes Dreverklubb
Har ni några fina bilder på era hundar eller annan information, som ni vill dela med er av, får ni gärna skicka in detta.