Efter en blöt och snöfattig höst börjar nu även den här jaktsäsongen lida mot sitt slut. Så nu får vi istället se fram emot vårens och sommarens utställningar och viltspårsprov.

Dreverstämma 2019 anordnades av Upplands Dreverklubb i Uppsala. Skåne var representerat av 4 delegater. Stämman var ganska lugn, trots ett turbulent år. De två stora händelserna under året var nyval av ordförande och att det uppdagades att det förskingrats ca en miljon kronor från Svenska Dreverklubben. En polisutredning är tillsatt men det har inte hörts något ännu. Det beslutades på stämman att ett första steg på vägen för att komma ifatt med ekonomin för klubben var att höja medlemsavgiften med 50kr, till 400kr.

Lena Lindström har sagt att hon kommer att sluta som administratör för medlemsregister och medlemsavgifter för klubben. Administrationen av detta har i stället lagts över på SKK eftersom de redan har system för detta.

På sommar-utställningen i Örkelljunga 2019, ställdes 40 hundar ut.
Domare var Liz-Beth C Liljeqvist.
BIR blev J SEUCH ANNEDALS OZZY I, ägare Anders Johansson
BIM blev SEJCH SEUCH EKARPSGÅRDENS VILLMA, ägare Stefan Nilsson och Martin Fredriksson

Skånes Dreverklubb anordnade ”Domaredag för Drevprov” på Duvhults Jaktklubbs marker i Lönsboda. Domaredagen var välbesökt av domare från Dreverklubbarna i både Skåne och Blekinge. På denna domaredag släpptes endast en hund, som trots ett ihärdigt regnande och blåsande under natten och morgonen efter en stund reste en hare, med ett tillräckligt långt drev för att vi skulle kunna bedöma alla egenskaperna.

Efter avslutad dag diskuterade och jämförde vi våra bedömningar. Dagen avslutades med korvgrillning och vidare ”Dreversnack”.

Är Du eller någon Du känner intresserad av att bli drevprovsdomare, hör av Dig till oss så hjälper vi Dig.

Vi deltog även 2019 på utbildningsakt på Naturbruksgymnasiet i Osby. Skolan drivs nu av Hushållningssällskapet i Önnestad.
Hundförare för dagen var Jonas Olsson med Ekarpsgårdens Ville II och Linus Persson med Havsuddens Basse.
Vi hade under dagen flera fina drev som buktade fint i de tilltänkta områdena. Eleverna lyckades under dagen skjuta två rådjur, ett för varje hund.
Dreverklubben tackar hundförare, lärare och elever för utmärkt samarbete och en mycket god lunch.

På drevproven hösten 2019, startade sammanlagt 12 st hundar. Segrare på ”Sösdalaprovet” blev J EKARPSGÅRDENS VILLE II SE48391/2016 med I:a + I:a Rå, äg. Jonas Olsson, Markaryd. Ville representerar därmed Skåne i SM-uttagningarna nästa år.

2019 års Viltspårprov som pågått hela året, noterades 30 starter som Skånes Dreverklubb anordnade under ledning av vår mycket engagerade kommissarie Eva Kjällberg.

För att spara på både miljön och klubbens ekonomi, ber vi dig som har e-mailadress att skicka fylla i nedanstående formulär, där du skriver ditt namn och e-postadress, så kan du fortsättningsvis få din information ifrån oss, via e-mail istället.

Vi önskar alla medlemmar en God fortsättning på det nya året!
STORT TACK TILL ALLA VÅRA SPONSORER
Styrelsen Skånes Dreverklubb

Ps: Har ni några fina bilder på era hundar eller annan information, som ni vill dela med er av, får ni gärna skicka in detta.