Nu är snart denna jaktsäsongen till ända, den har varit ovanligt torr och hittills snöfattig. Så nu får vi istället se fram emot vårens och sommarens utställningar, samt Dreverklubbens lydnadskurs och viltspårprov.

Dreverstämma 2018 anordnades av Hallands läns Dreverklubb i Halmstad. En trevlig och gemytlig stämma med ett mycket väl genomfört arrangemang. Skåne var representerat av 5 delegater.

På sommarutställningen i Örkelljunga 2018, ställdes 33 deltagande hundar ut. Domare var Morgan Wacht.

BIR blev Annedals Oskar, äg. Fredrik Nilsson Osby, och BIM blev  SUoJch Ekarpsgårdens Vilma, äg. Stefan Nilsson o Martin Fredriksson.

Lydnadskurs hölls i Örkelljunga med Lennart Winqvist som instruktör. Intresset var stort för att medverka. Både hundar och hundägare gjorde stora framsteg och verkade mycket nöjda med kursen. Skånes Dreverklubb subventionerade halva kursavgiften till de 5 dreverägare som slutförde kursen med sin Drever och är medlem i vår klubb. Efter kursens slut bjöd kursledaren Lennart Winqvist på smörgåstårta och delade ut diplom till samtliga deltagare.

Fr.o.m. 2018 subventionerar Skånes Dreverklubb 500:- av kursavgiften till de dreverägare som deltager och sluför kursen med sin drever och som är medlemmar i klubben.

Skånes Dreverklubb anordnade ”Domaredag för Drevprov” på Lars Larsson´s marker i Kulhult. Domaredagen var välbesökt av domare från Dreverklubbarna i både Skåne och Blekinge. På denna domaredag släpptes endast en hund, som efter en stund reste en hare, med ett tillräckligt långt drev för att vi skulle kunna bedöma alla egenskaperna.
Efter avslutad dag diskuterade och jämförde vi våra bedömningar. Dagen avslutades med korvgrillning och vidare ”Dreversnack”.
Tack till Lasse, övriga markägare och jakträttsinnehavare, för en trevlig domaredag.

Är Du eller någon Du känner intresserad av att bli drevprovsdomare, hör av Dig till oss så hjälper vi Dig.

Vi deltog även 2018 på utbildningsakt med Osby Naturbruksgymnasium, på deras marker.
Hundförare för dagen var Martin Fredriksson med Ekarpsgårdens Villma, Ida Jönsson med Bakkeskogens Axxa och Fredrik Nilsson med Annedals Oskar.
Vi hade under dagen flera fina drev som buktade fint i de tilltänkta områdena. Tyvärr lyckades ingen av eleverna komma till skott, men alla var nöjda ändå.
Dreverklubben tackar hundförare, lärare och elever för utmärkt samarbete och en mycket god lunch.

På drevproven hösten 2018, startade sammanlagt 20 st hundar. Segrare på ”Sösdalaprovet” blev även 2018, Annedals Metta, med I:a + I:a Rå, äg. Lennart Johansson Örkelljunga. Annedals Metta representerar därmed Skåne i SM-uttagningarna även i år.  Annedals Metta blev även ”Bästa Rå-hund” 2018. ”Bästa unghund” blev Friljusets Fia, äg. Magnus Olsson Glimåkra.

Skånes Dreverklubb anordnade uttagning till SM 2018. Skåne representerades av Annedals Metta äg. Lennart Johansson Örkelljunga. Metta gjorde en bra prestation med I + 3 Rå, hon kom på 9:e plats, tyvärr räckte inte resultatet för att gå vidare till Drever-SM.

2018 års Viltspårprov som pågått hela året, noterades 30 starter som Skånes Dreverklubb anordnade under ledning av vår mycket engagerade kommissarie Eva Kjällberg.

För att spara på både miljön och klubbens ekonomi, ber vi dig som har e-mailadress att skicka ett mail till oss på nedanstående adress, där du skriver ditt namn och postadress, så kan du fortsättningsvis få din information ifrån oss, via e-mail istället.

hemsidan@skanesdreverklubb.se

Vi önskar alla medlemmar en God fortsättning på det nya året!

STORT TACK TILL ALLA VÅRA SPONSORER

Styrelsen Skånes Dreverklubb

Har ni några fina bilder på era hundar eller annan information, som ni vill dela med er av, får ni gärna skicka in detta.